Martin Scholte van Mast

Over mij

Ervaring

Met ruime ervaring in diverse functies, zowel in het bedrijfsleven als bij de (decentrale) overheid: als informatiemanager, (interim- en project-) manager en coach/trainer.

Met z’n organisatie sensitiviteit en overtuigingskracht managed hij de diverse politieke belangen en risico’s in een multidisciplinaire projectsamenstelling. Hij schakelt eenvoudig met bestuurlijke, functionele en technische collega’s, en besteedt aandacht aan zowel de hoofdlijnen en details. Hij neemt z’n teamleden serieus, denk mee over oplossingen en kan technische- en functionele medewerkers goed motiveren, coachen en aansturen.

Bij verschillende gemeenten heeft hij gewerkt als verbinder tussen management, business (vakafdelingen) en ICT. Voor hem zijn de processen van de gemeente bekend terrein, weet welke landelijke ontwikkelingen en wettelijke opgaven een rol spelen en wat hiervan de gevolgen kunnen zijn voor de processen, werkwijze, medewerkers, vakafdelingen, management en het ICT landschap van de gemeenten. In veel gevallen vervult hij in z’n rol als informatiemanager hierbij een coördinerende en trekkende rol.

Verder heeft hij kennis van en ervaring opgedaan met zaakgericht werken, digitaal werken en duurzaam digitaal archiveren. Kennis over de informatievoorziening binnen bedrijfsvoeringsonderdelen en het fysiek-, publiek- en sociaal domein is voor hem bekend terrein. Daarnaast onderhoud hij binnen z’n netwerk contacten met andere gemeenten, landelijke samenwerkingsplatformen en de VNG.

Door z’n brede ervaring is hij een goede gesprekspartner voor business en gebruikers en verstaat beide werelden goed.

Martin Scholte van Mast

Martin Scholte van Mast

Sinds 1991 werkzaam in diverse rollen binnen vooral de overheid. Maar altijd werkzaam op het snijvlak van mens, proces en technologie. Sinds 2006 heeft de lokale overheid voor Martin speciale aandacht gekregen doordat hij als management consultant bij Inter Access gedurende de periode 2006 – 2015 voor minimaal 60 gemeenten werkzaam is geweest.

Opgedane ervaring:

– Kwartiermaker informatiemanagement

– Informatiemanager (waaronder: fusietrajecten en harmonisatie tussen meerdere gemeenten begeleid, implementatie en begeleiding informatie gestuurd werken)

– Projectmanager Software development (Agile, SCRUM, waterval)

– Implementaties en migraties (incl. Cloud)

– Europese aanbestedingstrajecten (begeleiding, requirements vaststellen)

– Implementaties van Zaakgericht werken bij diverse gemeenten en samenwerkingsverbanden

– Kennis van gemeentelijke applicaties waaronder: Key2Burgerzaken, Key2Financien, Suite voor het Sociaal Domein, Suite voor Sociale Regie, Enable-U, DDS, MDU ed.

– DMS implementatie- en migratietrajecten van o.a. Alfresco, Corsa, Decos

– Opzet en inrichting van het Klant Contact Center (KCC)

– Projectmanager Digitaal werken, incl. Kofax implementaties / slim scannen

– Schrijven van projectplannen, business cases, i-adviezen en informatie beleidsplannen

Opgedane ervaring

Martin heeft bij de rijksoverheid, gemeenten en provincies gewerkt als informatiemanager en daarbij in samenspraak met de business en directies diverse informatiebeleidsplannen geschreven.  Dit in combinatie met z’n kennis over de GEMMA en NORA architectuur standaarden, creëert hij meerwaarde bij veel organisaties.

Klik hier om het LinkedIn profiel van Martin in te zien.

Afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact met mij op.